torstai 15. lokakuuta 2015

Maanantaikappale?


Maanantaikappaleen kanssa piti taistella; Monta kertaa. Pyörittelin kangasta jo  leikkausvaiheessa moneen kertaan. Kenelle, mitä, millaista... taisin itse asiassa jo kangasta tilatessa muuttaa tilausta moneen kertaan. Sitten leikkasin kankaan, mulle ja Saralle paidat. Saran paidan sain valmiiksi ensimmäisten kesäompelujen joukossa ja siihen olinkin tyytyväinen, vaikka siinäkin suunnitelma vaihtui kun neito ei halunnutkaan hupparia.

Oma odotuttikin ompeluinspiraatiota tovin jos toisenkin. Viimein sain inspiksen ennen töiden alkamista. Ompelin sen hihansuita, helmankäännettä ja kaula-aukkoa vaille valmiiksi. Mietin ja pohdin kääntelin kangasta ja resoria... ompelin kaula-aukon, ratkoin pois liian leveä resori, ompelin hihansuut, ratkoin pois liian kapea, ompelin uudestaan, ratkoin, ompelin, ärisin, ompelin... sitten lopulta päätin millaisen tästä teen ja sain valmiiksi, toiseen hihaan tuli vähän hassu hihansuu ja taskut jäi kuitenkin tekemättä. Pidin kuitenkin onnellisena töissä viikon ja huomasin että kyllä, nykyisessä työssä vaatteissa on pakko olla taskut.  Sitten tuli Maanantai.  Aamulla hajosi auto. Iltapäivällä poljin töistä kotiin, pyörä jumitti hassusti... Däng. Paidan hiha oli tipahtanut tarakalta alas ja kiertynyt pyörän ketjujen väliin.( arvata toki saattaa että kyseessä ei tietenkään ollut se hiha jossa oli hassu hihansuu...)  Siinä se oli. Keskellä hihaa, rasvainen, reikärivistö :( .Taas pääsin ratkomaan ja kääntelemään ja pyörittelemään kangasta... argh.Onneksi kangasta oli jäänyt yli. Niin tästähän alunperin piti tulla mulle ja Saralle hupparit....

Ompelin siis uuden hihan, taskun, paremmat hihansuut. Pidin taas pari päivää töissä ja totesin että pakko ommella toinenkin tasku. Taas paita jäi pyörimään rappusten kaiteelle viikoiksi.  Nyt kun äiti aikoo ens viikon jälkeen viedä koneensa (ja jousto-ompeleen) takaisin Merimaskuun, kaivoin paidan uudelleen esille ja Nyt se on valmis.... Kaksine taskuineen kaikkineen.
Hiusen sumuinen iltakuva (Minjan ottama) Jospa huomenna pihalla lisää kuvia...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti